Informatie

BSO Flamazing biedt opvang aan kinderen van 4 tot 13 jaar en onderscheidt zich van andere BSO ’s door de kleinschalige opzet en de kleinere groepen van max 6 kindjes per dag. Doordat de opvang in huis plaats vind is het ook veel huiselijker en heb je te maken met maar 1 leidster namelijk ikzelf. Doordat de groep kleiner is zal het voor de meeste kinderen een prettige plek zijn voor ontspanningen en rust. Wanneer er behoefte is kan er hier ook huiswerk gemaakt worden, surprises voor het sintfeest of juist een spreekbeurt of werkstuk. De kinderen zijn tot niks verplicht met natuurlijk de basisregels, normen en waarden.

Ik sta geregistreerd in het landelijk register kinderopvang onder het nummer 211632053. Dit betekent dat ik voldoe aan alle nieuwe eisen die zijn gesteld in de nieuwe wet voor de gastouderopvang, die vanaf januari 2010 van kracht is en dat je als ouder recht hebt op kinderopvangtoeslag.

Sinds mei 2016 ben ik ook in het bezit van een KVK nummer: 65945409.

Locatie

BSO Flamazing is gelegen aan Rijdergulden 1 in Dronten West.

Op de benedenverdieping van het woonhuis is een ruime speelruimte aanwezig, waar de kinderen lekker kunnen spelen met de grote variatie van speelmaterialen die aanwezig zijn. De speelruimte grenst aan een afgesloten kindvriendelijke tuin. In de garage is een ruimte gecreëerd waar we heerlijk kunnen knutselen en andere diverse activiteiten kunnen uitvoeren. Buiten de woning bevinden zich diverse speeltuinen waar wij ook regelmatig te vinden. De ene dag gaan we verder weg met de (bak)fiets en de andere dag blijven we dicht bij huis en zullen we de speeltuinen pakken die op loopafstand zijn.

Openingstijden

BSO Flamazing is op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag  geopend voor school vanaf 7.00 uur en na school tot 18.00 uur. Op zaterdag, zondag en op officiële feestdagen; Nieuwjaarsdag, Goede vrijdag, Pasen, Pinksteren, Bevrijdingsdag (om de 5 jaar) Koningsdag, Hemelvaartsdag en kerst is BSO Flamazing gesloten. Daarnaast is BSO Flamazing minimaal 6 weken gesloten tijdens de vakanties dit krijg je ruim van te voren te weten. Overige vakantie weken is BSO Flamazing geopend van 7.00 – 18.00, studiedagen liefst 1 week van te voren aanmelden.

Scholen

BSO Flamazing haalt alleen de scholen die in Dronten west zitten. Dit zijn de Dukdalf, de Zevensprong en de Klimboom. Deze scholen kunnen ook gebruik maken van de voorschoolse opvang.

Activiteiten

In onze garage hebben we een hele mooie ruimte gecreëerd waar we heerlijk kunnen knutselen. dit kan van alles zijn. kleuren, strijkkralen, figuurzagen kleien verven en noem maar op. ook buiten kunnen we leuke activiteiten doen. Het belangrijkste vind ik niet het knutselen maar dat kinderen zich bij mij thuis voelen en zich kunnen ontspannen. Een activiteit kan ook namelijk ook zijn dat we gewoon wat gaan bakken, een spelletje spelen, naar de speeltuin gaan of even lekker op de bank hangen. tv kijken en gamen gebeurt ook want dat is niet meer weg te denken uit onze wereld. Vanaf half 5 mag de tv aan en of mag er gegamed worden. Alles gaat in overleg met de kinderen en ik kijk naar waar de behoefte ligt op dat moment.

Vervoer

Om de kinderen naar school te brengen en weer op te halen heb ik een hele mooie grote bakfiets aangeschaft. In deze bakfiets passen 6 kinderen. Zijn de kinderen zo oud dat ze zelf kunnen dan graag zelf laten fietsen wnat ook de bakfiets word . in de vakantie gaan we leuke activiteiten doen en kan het soms voorkomen dat we met de auto weg gaan mits dit qua kindaantal ook zal lukken. Dit gaat altijd met goedkeuring van de ouder eerder gaan we niet weg met de auto.

Lid van KNGO

Sinds 2020 ben ik ook lid van KNGO. Dit is gastouderbranchevereniging die instaat voor gastouders, en gastouders helpt waar we hulp nodig hebben en ons voorzien van de juiste informatie. Zoals in 2020 rond het Covid-19 virus brachten zij mij veel informatie waar ik heel veel aan had en ik mijn opvang goed kon verzorgen.